Japansk bord

Et bord i japansk stil, s.k. «Kigumi» er nettopp ferdigstilt på verkstedet. Det er laget i heltre eik fra Tyskland med tradisjonelle japanske sammenføyninger. Hverken skruer eller lim er brukt og hele bordet kan demonteres ved å ta ut fire treplugger og to kiler.

Bordet er ytebehandlet med en selvlaget naturvoks som er lagd av lokal bivoks, bleket linolje, terpentin og dammarharts.

Se under «Japansk bord» i menyen over for flere bilder.

Vi tar imot bestillinger på dette bordet etter de mål du måtte ønske.

Ytterdør i heltre

En ytterdør leveres ferdig grunnet til kunde i Oslo i disse dager

Sofabord i tysk eik

Vi er i gang med prøveproduksjon av et sofabord i tysk kvalitetseik. Dette er et spennende prosjekt hvor det kombineres førsteklasses materialer med tradisjonelle japanske og delvis nordiske teknikker for tresammenføyning.

Nye maskiner

I sommer har vi oppgradert verkstedet betydelig med mye nytt materiell for å klargjøre for utøvet produksjon og sortiment. I dag var det prøvekjøring og så langt er vi veldig fornøyd!

Leveranse til Fleinværet

En av tre paller på vei
En av tre paller på vei

13 vinduer med varerammer samt en pardør kjøres ut av verkstedet. Vi er veldig fornøyde og håper at kunde også blir det!

Innspurt på vinduer til Fleinvær

Det er hektiske dager i verkstedet med ferdigstillelse av en større ordre før sommerferien. 40 rammer skal males 3 strøk, samt montering av beslag og tettelister. Kyrre er tatt inn som ekstrahjelp og gjør en strøken jobb med malerkosten!

Tysk eik til verkstedet

En venn fra Holland har fått tak i flott eik som skal brukes til møbler fremover. Dette er førsteklasses materiale i bredder på ca 50 cm.

Første produksjon varevinduer

Varevinduer sett fra innsiden
Varevinduer sett fra innsiden

Speildør til hus i Osen

Ramverket settes sammen
Ramverket settes sammen

Dette er en ytterdør til et skott på en nordlandsstue i Osen her på Vega. Så langt er ramverket på plass og speilene samt hengsling og innsetting av låsekiste og dørklink gjenstår. Døra er en eksakt kopi av original dør.

Vindusproduksjon Fleinvær

Ett av de enkeltrammede vinduene med 6 glass og stabelhengsler
Ett av de enkeltrammede vinduene med 6 glass og stabelhengsler

Vi er godt i gang med en større bestilling vinduer til en kunde i Fleinværet. Det er snakk om 10 vinduer med varevinduer samt en pardør. Leveres neste sommer

Ny Epostadresse

Pga mye (veldig mye) spam ser vi oss nødt til å endre epostadresse. Se under "Kontakt" for oppdatert info.

Brygge Skillebotn

Per Morten og Vegard jobber på..
Per Morten og Vegard jobber på..

I juli fikk vi inn et artig og interessant prosjekt, nemlig en fin, liten brygge beliggende i Skillebotn rett utenfor Brønnøysund. Arbeidet bestod i å sikre fundamentet, samt å rette opp bygget da det var alvorlig skjeivt og skakt etter hard bruk over lang tid. Jobben gikk greit og var unnagjort på en intensiv uke.

Årets Arbeide I Osen

I mai sluttførte vi panelering og innsetting av vinduer, samt noe fix på tømmerkassen i Osen. Steinar har malt de siste veggene og nå mangler bare taket omlegging. Det skal tas neste år og med det er prosjektet der nede ferdisgtilt. Det blir fint!

Lunettvindu Med Buede Sprosser

VInduet er ferdig kittet og glasset
VInduet er ferdig kittet og glasset

Nok en prøveproduksjon på verkstedet! Denne gang lunettvindu med buede sprosser. Prosessen var kanskje mere krevende enn forventet og oppsettet må nok justeres ytterligere for å få et mer stabilt resultat. Uansett ser det ganske bra ut når glass og kitt er på plass. Vi tilbyr dette som en spesialitet fra nå og utover.

Prøveproduksjon Empirevinduer

første ramma montert med nye Bessey-tvinger
første ramma montert med nye Bessey-tvinger

Prøveproduksjonen har gått veldig bra og vi kan med glede annonsere at vi kan levere tradisjonelle vinduer på bestilling. Det er i første hand vinduer med enkeltglass, men vi jobber med å ta frem utstyr for å lage koblede vinduer slik at dette vil bli tilgjengelig på sikt.

Vinduene er produsert med fet kjernefuru fra Susendal og alle sammenføyninger i rammene er gjort eksakt på samme vis som tradisjonelle vinduer fra denne regionen.

Alle forbindelser sikres med treplugg og dette gjør at lim blir overflødig og en senere oppgradering av vinduene forenkles.

I denne omgangen har vi kittet med linoljekitt. Syntetisk kitt vil også prøves ut etterhvert som et alternativ for kunden.

Vinduene males for hånd med 3 strøk linoljemaling og får en nydelig finish!

Flere Bilder Fra Verkstedet

Legger ut en lenk med noen bilder fra verkstedet etter en del omorganisering der. Nå begynner det å bli et verksted, ikke bare en plass å montere diverse snekkerrelatert. Nytt siden sist er stembormaskin fra Axminister og Bessey tvingesett for rammer. Begge deler kjøpt av Gustavsen AS. Sjekk link:

http://1drv.ms/1mjARjn

Ønsker med dette alle en God Jul!

Omorganisering i verkstedet

Nå begynner det å bli orden på verkstedet med materialene plassert fint i ny grenreol. I tillegg er det kjøpt inn en borfres av merket SCM som et ledd i satsning på nyproduksjon av vinduer i tradisjonell stil. Spesiallagede fresestål er på vei inn og det blir prøveproduksjon før jul.

Vannhjul ferdig montert og klar til bruk

Vannjulet som vi leverte i 2013 er nå montert på plass med vannrenne på området til Skjetlein v.g skole som en del av en energipark.

Transport til Osen

Guttorm er klar til å begi seg ut på tur
Guttorm er klar til å begi seg ut på tur

Forskjellige prosjekter krever tildels innovativ transport. Ref forrige innlegg ;)

Tømmerfløting i Tåværet

Bjørn og Vegard fløter laftestokk fra kaia til trappa på Nerstua :)
Bjørn og Vegard fløter laftestokk fra kaia til trappa på Nerstua :)